Jak usunąć iPhone People Album w zdjęciach - 4 Easy Ways

LisaDodane przez Lisa Ou / 04 stycznia 2021 09:00

Mam wiele osób w albumie Ludzie w mojej aplikacji iPhone Photos. Ale nie lubię jednego z nich i chcę usunąć album z mojego iPhone'a. Jak mogę to zrobić?

Apple dodał Ludzie album do ZDJĘCIA aplikacja na iPhone'a, aby znaleźć zdjęcia konkretnej osoby. Pomaga łatwo i szybko znaleźć tę osobę z ilości zdjęć grupowych. Więc jak usunąć zdjęcia na iPhonie z kogo nie chcesz już widzieć?

Usuń iPhone People Album na zdjęciach
przewodnik

Lista przewodników

1. Usuń zdjęcia z albumu osób

Właściwie nie możesz usunąć folderu osób, jeśli nie usuniesz wszystkich zdjęć osoby. Możesz usunąć zdjęcia tylko w folderze. Jak więc usunąć zdjęcia osób z albumu.

Krok 1Otwórz ZDJĘCIA aplikacja na Twoim iPhonie.

Krok 2Idź do Ludzie album, a następnie znajdź album osób, które chcesz usunąć i stuknij go.

Krok 3Stuknij w Wybierz w prawym górnym rogu.

Krok 4Wybierz zdjęcia, które chcesz usunąć.

Krok 5Stuknij Kasować ikona w prawym dolnym rogu.

Krok 6Stuknij Usuń zdjęcie aby potwierdzić ponownie.

Usuń iPhone People Album na zdjęciach

Jeśli przypadkowo usuniesz zdjęcie znajomych, możesz użyć FoneLab iPhone Data Recovery do przywróć zdjęcia iPhone'a łatwo i selektywnie.

2. Usuń album ze zdjęciami na iPhonie

Ta metoda jest odpowiednia również dla innych albumów. Możesz więc usuwać inne zdjęcia w Rolce z aparatu, Ulubionych, Panoramy itp. Niektóre albumy umożliwiają usunięcie wszystkich zdjęć przez dotknięcie Zaznacz wszystko przycisk, aby wytrzeć wszystkie elementy.

I jest prosty sposób FoneEraser dla iOS wyczyścić wszystkie zdjęcia na telefonie iPhone i dokładnie wyczyść inne dane z iPhone'a. Jest to potężny i profesjonalny sposób usuwania treści tekstowych, plików multimedialnych, dokumentów, aplikacji i ustawień z telefonu iPhone, iPada lub iPoda touch.

Miał trzy poziomy wymazywania, z których można wybierać: Wysoki poziom, Średni poziom i Niski poziom. Każdy poziom zapewnia, że ​​dane nie mogą zostać odzyskane i nie musisz się martwić o wyciek prywatnych informacji.

Zwróć uwagę, że wszystkie Twoje dane zostaną usunięte i wykonaj kopię zapasową danych iPhone'a na komputerze przed zrobieniem tego. Przejdźmy do szczegółowych kroków.

Krok 1Pobierz oprogramowanie na komputer, a następnie zakończ instalację.

FoneEraser dla iOS
FoneEraser dla iOS

FoneEraser na iOS to najlepszy program do czyszczenia danych iOS, który może łatwo i całkowicie usunąć całą zawartość i ustawienia na iPhonie, iPadzie lub iPodzie.

  • Wyczyść niechciane dane z iPhone'a, iPada lub iPoda touch.
  • Szybkie usuwanie danych dzięki jednorazowemu nadpisywaniu, co pozwala zaoszczędzić czas na mnóstwo plików danych.
Podłącz urządzenie iOS

Krok 2Uruchom go na komputerze i podłącz do niego iPhone'a. Kran Zaufaj na ekranie iPhone'a.

Zaufaj swojemu komputerowi

Krok 3Po połączeniu możesz wybrać poziom usuwania z trzech opcji.

Wybierz tryb usuwania

Krok 4Kliknij Start i potwierdź ponownie, klikając tak.

kliknij Start Rozpocznij kasowanie

Cała procedura zostanie zakończona w ciągu kilku minut, a wszystkie treści, aplikacje, dokumenty i ustawienia w telefonie iPhone zostaną wyczyszczone, a wszystkie z nich są nie do odzyskania.

3. Ukryj album osób na iPhonie

W niektórych przypadkach niektórzy użytkownicy nie chcą usuwać tych zdjęć, możesz je ukryć, wykonując poniższe kroki.

Krok 1Uruchom ZDJĘCIA aplikacja na Twoim iPhonie.

Krok 2Idź do Ludzie z Album widok, a następnie znajdź album osób, które chcesz usunąć.

Krok 3Stuknij album do Ukryć pojawia się.

Krok 4Stuknij Ukryć.

Usuń iPhone People Album na zdjęciach

W ten sposób folder zostanie przeniesiony do sekcji ukrytej. Możesz stuknąć Pokaż mniej ukryć je lub dotknąć Pokaż ukrytych ludzi zobaczyć ich.

Usuń iPhone People Album na zdjęciach

4. Scal duplikaty w albumie People

Jeśli nie chcesz usuwać ani ukrywać żadnych danych na telefonie iPhone zwolnij pamięć iPhone'a, możesz połączyć duplikaty w albumie osób, aby zaoszczędzić miejsce.

Krok 1Uruchom ZDJĘCIA aplikacja, wybierz Albumy.

Krok 2Idź do Ludzie album i dotknij Wybierz w prawym górnym rogu.

Krok 3Wybierz albumy osób, które chcesz scalić.

Krok 4Stuknij Łączyć w prawym dolnym rogu.

Krok 5Potwierdzać Łączyć.

Wyczyść pamięć podręczną Facebooka

Możesz usunąć lub ukryć swoje zdjęcia w wyżej wymieniony sposób, zgodnie z własnymi potrzebami i FoneEraser dla iOS zapewnia, że ​​Twoje dane nie mogą zostać odzyskane i nie musisz się już martwić o ujawnianie danych.

Zostaw swój komentarz i dołącz do naszej dyskusji